top of page
INFO

DE VALSCHE NOOT

De Valsche Noot is een vrolijk mannenkoor met ca. 20 leden. Onder de bezielende en zeer vakkundige leiding van dirigent Frank de Ruyter en pianiste Julia  Buizer, wordt een uiteenlopend repertoire ten gehore gebracht: bekende en onbekende nummers in diverse talen, soms vrolijk, soms melancholiek, soms vierstemmig, en soms met een enkele Valsche Noot. Van tijd tot tijd is er een optreden op festivals, bij zorginstellingen, etc.
De Valsche Noot is opgericht in 2001 en repeteert om de week.

Frank de Ruyter

Julia Buizer

REPERTOIRE

Sommige van de nummers die ten gehore worden gebracht vallen onder de noemer ‘Barbershop’, een over het algemeen makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony singing. Waar je close harmony zou kunnen beschouwen als klassieke muziek, gemaakt met alléén de stem, a capella, dus zonder instrumentale begeleiding, is barbershop daar het populaire zusje van. Qua indeling echter, vallen beide soorten van zingen onder de lichte muziek waarbij barbershop als volkskunst beschouwd mag worden.

Andere stukken uit het repertoire zijn speciaal voor De Valsche Heeren gearrangeerde, vaak bekende nummers, variërend van musical nummers, tot bekende tophits.

bottom of page